Dicsérjük Istent Szent Ferenccel! - Morzsák a 8. Ferences Napok eseményeiből

Október 1-én Kis Szent Teréz napján elkezdődött a Ferences Napok lelki-kulturális program sorozata. Fekete Nándor fiatal orgonaművész koncertje felemelő volt. Vivaldi, Beethoven és Grieg zenekarra írott műveit különleges élmény volt hallgatni egyetlen hangszerbe sűrítve.

A koncert után a szentmisében Antal atya kiemelte, hogy mi mindnyájan a teljességre vagyunk meghívva. A teljesség befogadására a gyermekek alkalmasak, az evangélium erre hívja fel a figyelmünket. „Bizony mondom nektek, ha nem változtok meg, s nem lesztek olyanok, mint a gyerekek, nem mentek be a mennyek országába.” Mt 18,3

Szombaton a szentmise után családias hangulatú szentségimádáson vettünk részt. Köszönjük ezennel a muzsikusoknak a szép zenei áhítatot. A szívet imádásra hívó dallamok mellett, Szent Ferencnek az egyik Istent dicsérő imáját szövögethettük tovább lelkünkben az Úr felé fordulva, Őt szemlélve.

Az Úr napján, koradélután településeink kórusainak találkozójára került sor. Színes repertoárt hallhattunk meglepetésekkel, majd csodálatos öröménekléssel fejeződött be az idei találkozó.

Október 4-én Assisi Szent Ferenc ünnepén, a Ferences Napok csúcspontján, igazi ünneplésbe fogott a templom népe.

Felcsendültek az ilyenkor szokásos ferences énekeink. Viktor atya és a nigériai Henry atya mutatta be a szentmisét. Viktor atya kiemelte, hogy az irgalmas szamaritánus által megismerhetjük Istent, aki együttérző, gyengéd és gondoskodó.

Majd Görföl Tibor teológus előadása révén elgondolkodhattunk Szent Ferenc lelkiségének számos aktualitásán. Például, hogy Ferenc idejében az eretnek prédikátor mozgalmak ellenére maga Ferenc is vándor prédikátor akart lenni.  Bátor volt és kockáztatott, így gyanússá vált, de sikerült neki az újítás, mert ragaszkodott Istenhez és Egyházához. Ma a keresztények, mi mennyire vagyunk bátrak, merünk-e kockáztatni, akkor is, ha gyanússá válunk?

„Te vagy a jó, minden jó, a legfőbb jó.” Assisi Szent Ferenc

- Beszélgetés Krisztina nővérrel -

- Beszélgetés Teréz nővérrel -

- Regina nővér tanúságtétele -