ÉlesztŐ! Veled növekszünk! - Városmisszió Kozármislenyben

Csermák Péter ISCH atya egyetemista fiatalokkal elindított egy missziós programot éppen nálunk Kozármislenyben. A program víziója, amelyet megfogalmaztak egy szóban, az Élesztő nevet kapta. Az élesztő nagyon plasztikusan kifejezi a célt, amely nem más, mint a növekedés. A gasztronómiában az élesztőtől minden tészta megkel, a térfogata megnövekszik. A lelkiéletben Ő az Úr az, aki éleszt, növekedésre hív bennünket, mindenkit. Újra és újra életet ad nekünk, általa és Vele növekszünk hitben és a felebaráti szeretetben. 

„Aztán elküldte őket, hogy hirdessék az Isten országát és gyógyítsák meg a betegeket. „Semmit se vigyetek az útra – hagyta meg nekik –, se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt, se egy váltás ruhát.” Lk 9,2-3

A fiatalok meghívást és küldetést kaptak arra, hogy elinduljanak a világba és hirdessék az evangéliumot, hogy bekopogjanak az ajtókon, hogy akik befogadják őket, azokat Isten igéjével ajándékozzák meg. Nyitottságra, új utakra hívnak bennünket kozármislenyi lakósokat: „Veled növekszünk!”

„Ha egy házba betértek, ott szálljatok meg és onnét induljatok tovább. Ha valahol nem fogadnak be benneteket, hagyjátok ott a várost, és még a port is rázzátok le lábatokról ellenük tanúságul. Útra keltek hát, bejárták a falvakat, mindenütt hirdették az evangéliumot és gyógyították a betegeket.”  Lk 9,4-6

A fiatal atya és barátai szeptember 25-én szombaton délelőtt egy szentmise keretében bemutatkozott  az időseknek a  Dorothea Otthonban és a hívek számára az esti szentmise alkalmával a templomban. A mostani előkészületeket online szervezés és megbeszélés követi. Január végén újra jönnek hozzánk, hogy egy egyhetes, színes program keretében mindenki lehetőséget kapjon a növekedésre Vele. Isten áldása és a mi imáink kísérje missziós munkájukat!

- Beszélgetés Krisztina nővérrel -

- Beszélgetés Teréz nővérrel -

- Regina nővér tanúságtétele -