Ferences Napok | 2020

Szeretettel várunk mindenkit Flüei Szent Miklós kolostor templomunkban (Kozármisleny, Széchenyi u. 2/b.) 2020. október 2-4. között a Ferences Napokra. Minden évben megemlékezünk Szent Ferencről, rendünk lelkiségének alapítójáról. Ebben az évben a következő időpontokban lesznek az imádságos alkalmak, szentmisék a templomunkban:

Október 2. Péntek - 17.15 zsolozsma, rózsafüzér, 18.00 Szentmise, majd utána Taizé imaóra

Október 3. Szombat - Házaspárok útja járható végig reggel 9.00-17.00 között az önkormányzat melletti parkerdőben.
Szent Ferenc útja 9.00-17.00 között a templom kertben lesz felállítva.
Délután a templomban 17.15 zsolozsma, rózsafüzér, 18.00 Szentmise, utána Tranzitus, megemlékezés Szent Ferenc haláláról.

Október 4. Vasárnap 16.15 zsolozsma, rózsafüzér, 17.00 Szentmise, utána a Hungarika együttes koncertje.

Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei

Házaspárok útja a kapcsolatépítő út

A világon az első házaspárok útja a Balaton-felvidéken fekvő Óbudaváron, a Magyar Schonstatti Családmozgalom központjában készült el 2007-ben. Tilmann Beller schönstatti atya ötlete volt, hogy „szép volna, ha a templomok, kápolnák körül nem csak keresztút, hanem az élet bölcsőjének, a házasságnak is lenne útja” volna, ha a templomok, kápolnák körül nem csak keresztút, hanem az élet bölcsőjének, a házasságnak is lenne útja”. Azóta Magyarországon és külföldön is több, mint 15 Házaspárok útja létesült. Pécs mellett, a Zengő lábánál, Püspökszentlászlón a kápolnától induló és ide visszavezető majdnem két és fél kilométeres erdei sétaút 16 állomást érint, melyek a házasság fontos korszakait jelenítik meg. A rajtuk látható Simon András grafikusművész által alkotott képek, és a szentírási idézetek ösztönzést adhatnak, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással. A Házaspárok útját a schönstatti családok és más lelkiségek imái és áldozatai hordozzák, hogy akik ezt az utat végigjárják, kapcsolatukban megújuljanak és házasságukban megerősödjenek. A Házaspárok útjának végigjárásához ajánljuk a kis kísérőfüzetet, mely minden állomáshoz egy-egy rövid elmélkedést tartalmaz, és a családi életben fölmerülő nehézségek sikeres megoldáshoz nyújthat segítséget.

 

- Beszélgetés Krisztina nővérrel -

- Beszélgetés Teréz nővérrel -

- Regina nővér tanúságtétele -