Hivatásról

Mindazokból a szabad állapotú, római katolikus lányokból, akik szívükben vágyódnak személyes szeretetkapcsolatban élni Jézussal. Őt követve, az Ő szeretetét megtapasztalva szeretnék azt átadni minden embernek akikhez szól a küldetésük.

A hivatás belső és személyre szóló dolog. Van azonban néhány feltétel, amelyet a tapasztalat szerint érdemes megemlíteni. A további kérdések és válaszok ezeket próbálják megvilágítani.

Kiből lehet ferences nővér?

Gyakorló katolikus vagy?

Akinek nem "anyanyelve" az egyház élete (szentségek, közösségek, katekizmus stb.), annak számára a levegőben lóg, amit mi csinálunk. Ezt az "anyanyelvet" pedig nem a renden belül kell elsajátítani, hanem még a belépés előtt.

A szerzetesi élet az "átlagos" keresztény életre épül, annak egy sajátos formája, de nem alternatívája.

Egészséges vagy?

Nem a teljes "fitness" a feltétel, hanem a fizikai és idegi, lelki teherbíró-képesség. Nagyon gondold meg a jelentkezést, ha csak az életben átélt magas követelmények és stressz miatt keresnéd nálunk "lelked nyugalmát".

A szerzetesi élet nem szanatórium, hanem az átlagosnál nagyobb, főleg idegi terheléssel járó "kaland".

Szabad állapotú vagy-e?

Akinek egyházilag érvényes házassága van, annak számára az Egyházi Törvénykönyv szerint nem lehetséges a szerzetbe lépés. Az érvényben lévő polgári házasság szintén olyan kötelék, amivel nem veszünk fel senkit a rend tagjai közé. (Nem mondanánk, ha nem kellett volna már jelentkezőknél tisztázni.)

Hány éves vagy?

Hivatalosan a betöltött 18. életév a feltétel. Ez azonban (felfelé, nem lefelé) viszonylagos dolog: a tapasztalat szerint manapság ennél idősebbeknél is lehet hiányos az "érettség". Ez majd csak személyes ismeretség alapján dönthető el.

Milyen végzettséged van?

Aki ferences nővérként szeretné szolgálni a jó Istent, a szegényeken, betegeken és elhagyottakon keresztül, annak a betegápolás terén valamilyen szakmát kell tanulnia, ezért jó ha van érettségid.

Tényleg ferences nővér akarsz lenni?

Vagyis a szegény és megfeszített Krisztust akarod-e követni Szent Ferenc életpéldája szerint a mi közösségünkben? Ha igen, vagy ha ezen gondolkodsz megkereshetsz személyesen minket, vagy jelentkezzél a megadott elérhetőségünk egyikén.

Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei
Postacím: H-7761 Kozármisleny, Széchenyi u. 2/b
Telefov: 72 570 046
Mobil: 06 30 3297099
E- mail: sztfbetapn@gmail.com

Adresa; 527-166 Arcus, Str. Szentkereszthy Béla, Nr.
61, Jud. Covasna, Romania
(527-166 - Árkos, Szentkereszthy Béla 61 szám, Kovászna megye, Románia.)
Telefon: 00 40 267/ 373-536
E-mail: ferences.noverek@gmail.com

Kapcsolatba lépnél velünk?