Az élet védelmének ünnepe

2024.04.10

Gyümölcsoltó Boldogasszony búcsú volt április 8-án az árkosi Irgalmasság Kismamaotthon kápolnájában. Az ünnepi szentmisét Ft. Antal Zoltán káplán úr mutatta be. Megtiszteltek jelenlétükkel, együtt imádkoztunk és velünk ünnepeltek többek között a Pro Vita Hominis Társaság, a sepsiszentgyörgyi Ferences Világi Rend tagjai, az árkosi és a sepsikőröspataki hívek.

Mutasd meg: Anyánk vagy!
Hallgasson meg érted,
aki értünk benned
jó szívvel vett testet.
(Himnusz részlet)

A kegyelemmel teljes és áldott Szűz, a boldogságos Szűz Mária igent mondott Isten tervére. Az ő igenje által testesült meg az Isten fia, és valóban emberré lett értünk az Isten.

Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint! Lk 1,38 Kismamaotthonunkban ma is nők, fiatal lányok igenjére van szükség ahhoz, hogy a megfogant életek életben maradjanak, és megszülethessenek. Külön öröm ezért számunkra, hogy éppen április 7-én, Irgalmasság vasárnapján megszületett és jó egészségnek örvend a legfiatalabb lakója otthonunknak. Isten áldása legyen rajta és egész életén!

Égi édesanyánk védelmezd és óvd minden gyermekedet már a fogantatás pillanatától. Kísérd az édesanyákat, esdj ki számukra erőt, bátorságot és szeretetet, hogy örömmel szolgálhassák az életet, melyet Isten adományozott bőkezűen számukra.

Képgaléria