Bibliaismeret hétről-hétre

2023.10.17

…,hogy az elvetett mag szárba szökkenjen.

Október 11-én elkezdődött a bibliaórák új évada a kozármislenyi egyházközségben. A korábbi évek bibliaóráinak a tapasztalata az volt, hogy szeretnénk érteni és megérteni Isten szavát. Egy kis közösség verbuválódott össze, hogy együtt keressük, és felfedezzük Isten jelenlétét, igéit saját életünkben. Ebben segítségünkre volt Dr. Cziglányi Zsolt plébánosunk, aki minden alkalomra témát választott a Szentírásból és moderálta a beszélgetést.

Az idén rendhagyó módon zajlanak a bibliaórák. Zsolt atya diavetítéssel készülve ismerteti az általa összeállított anyagokat. Az első alkalommal a Kivonulások könyve került terítékre. Szó volt Mózesről, Isten neveiről, a 9 csapásról és még sok minden másról. Úgy is éreztük magunkat, mint egy főiskolai órán, ahol fontos ismeretekhez juthattunk, melyek kiegészítik hitbéli tapasztalatainkat. Nagyszámú érdeklődőnek örvendhetett az atya és bízunk benne, hogy az idei évben megmarad ez a "teltházas" lelkesedés. Úgy adja meg a Jóisten!

A nyitott bibliaórákra mindenkit szeretettel hívunk, minden szerdán a Flüe-i Szent Miklós templomba, a 18 órás szentmise után.