Ismertető Szent Ferencről

2024.02.20

Nagyböjt első vasárnapján, a sepsikőröspataki Szentháromságról nevezett plébánia templomban a 11 órás ünnepi szentmise után, bérmálkozásra készülő fiatalokkal találkozhattunk.

Tarzícia nővér mesélt nekik Szent Ferenc személyéről, a szerzetességről, a szerzetesi szimbólumokról, mint a habitus, a korda, a fátyol, melyeket ma is viselünk. Kiemelte és közel hozta a fiatalok gondolkodásához az evangéliumi tanácsokat. Megtekintésre és belelapozásra körbe adta a zsolozsmás könyvét is. Kihangsúlyozta Istennek a kezdeményező szerepét, jelenlétét, a vele való kapcsolat és beszélgetés fontosságát az elköteleződés és a döntés folyamatában. Majd rendünk Árkos-i munkájáról beszélt. Én, Anna nővér a rend szolgálataiból említettem még néhány területet. Majd közösen összegyűjtöttünk pár Erdélyben megtalálható ma élő szerzetesrendet.

Isten áldja meg ezeket a fiatalokat! Kívánjuk számukra, hogy Jézussal járva, és hamarosan a Szentlélek által vezetve, ismerjék fel az Atya akaratát az ő életükben, hogy életük teljes és boldog lehessen.