Lezárult a Mária-imalánc (2023)

2023.11.05

Az októberi Mária-imalánc záró szentmiséjét tartották Sepsiszentgyörgyön a Szent József-templomban november 3-án délután 6 órakor. A szentmise főcelebránsa Karácson Tibor, a Mária Rádió Erdély igazgatója volt, vele koncelebrált Ilyés Zsolt plébános.

Október 5. és november 2. között Mária-imaláncot imádkoztak a sepsiszentgyörgyi Medjugorjei Imacsoport kezdeményezésére a gyulafehérvári főegyházmegyében. Az imalánc során napi tanúságtevő videókat osztott meg Vasárnap-RomKat a Facebook-oldalán, valamint e vallomásokat a Mária Rádió hallgatói is hallhatták. Ez alkalommal is sokan bekapcsolódtak imáikkal a tanúságtételek hallgatása közben.

Az imaláncot záró szentmisét is élőben követhette minden rádióhallgató, utólag is visszanézhető.

A szentmise homíliájában Karácson Tibor, a Mária Rádió Erdély igazgatója megosztotta saját tapasztalatát az ima fontosságáról az életében, artól beszélt, Szűz Mária édesanyai szemmel, szívvel kísér, kiválasztottsága ellenére egész életében alázattal, kicsinysége tudatában élt. Szeretné látni bennünk is a vágyat, az alázatot, szeretetet. Boldog volt, és ezt mutatja gyermekeinek, nekünk is: boldogság, hogy erőt találunk meg a megbocsátásban. Reményt a szenvedésben, biztonságot a félelemben, szeretetet a viszályban! Nemcsak a mosoly, de a szeretet mellett a szenvedés is része az életünknek, a Szűzanya a bölcsőtől a Golgotáig kísérte fiát, kísér ma is.

A jövő rajtunk múlik, azon, hogyan imádkozunk, továbbadjuk-e imádságos lelkületünket, életmódunkat a gyermekeinknek, tanított, biztatott a homíliában Karácson Tibor.

Regina nővér, ennek az imaláncnak, és a korábbi, hasonlóan az egész egyházmegyét átfogó imaláncok kezdeményezője, szervezője, lelke köszönetet mondott a résztvevőknek, akik támogatták, a technikai hátteret biztosították. Megköszönte az egy hónap során elkészült 56 tanúságtevő vallomást. Elmondta: a međugorjei imacsoport minden év végén megajándékoz egy templomot, idén ez a Szent József-templom lesz, egy aranyozott cibórium lesz az ajándék. Az imalánc végén újra feltette a kérdést: miért szeretjük a Szűzanyát, milyen kegyelmeket kaptunk, mit kérünk és miért vagyunk hálásak. Arra biztatott, Isten szívébe belépve bízza magát mindenki Isten szeretetére.

A szentmise végén közösen imádkozták a felajánló imát, majd szentségimádás következett, ezt vezették és a fájdalmas rózsafüzért imádkozták: 1. tized: Mária-iskolások, 2. tized: a ferences világi rend, 3. tized: Élet a lélekben imacsoport, 4. tized: Szent Gellért Erdélyi Lovagrend, 5. tized: a sepsiszentgyörgyi Medjugorjei imacsoport.

Forrás: romkat.ro