Máriagyűdön jártunk (2015)

2015.07.09

Immár a 33. Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó után vagyunk. Nagy Norbert ifjúsági lelkész meghívásának köszönhetően Krisztina nővér és jó magam Anna nővér eltölthettünk egy teljes napot, a fiatalok közt, szolgálatukra, de mégis tanulva, gazdagodva minden beszélgetésből és találkozásból.

Előadások, gondolatok, és kérdések hangzottak el a liturgikus és nem liturgikus zenei műfajok szerepéről a mindennapi életünkben, identitásunk formálásában. Ugyanakkor nagyon sok színes interaktív műhelyben lehetett ismeretet és önismeretet szerezni, Istent dicsőíteni, énekelni, alkotni, beszélgetni vagy éppen játszani. Az esti engesztelés útját végig járva megpihenhettünk a Roger testvér alkotta világban Istennek adva Nikodémus órájának perceit.

A szombati nap alatt öröm volt látni a családias hangulatot a résztvevők és szervezők között, az Isten-keresést szemükben, és az örömteli éneklés megélt vágyát. Azt hiszem csodálatos kegyelem, akiknek megadatott részt venni egy olyan rendezvényen ahol a folyékony kenyér helyett lelki kelyhet kapnak, ópium helyett szelíd és jámbor cselekedetekkel nyílik lehetőség a magasba szárnyalni, Istenhez minél közelebb.

Anna nővér