Megbocsátás imalánc a Szent Család védelme alatt október 7. és november 4. között

2021.09.08

A megbocsátás egy nagyon fontos dolog mindannyiunk életében. Jézus azt kéri tőlünk, hogy szeressük felebarátunkat, mint önmagunkat, de ezt csak akkor tehetjük meg, ha szeretjük és elfogadjuk önmagunkat. Ennek feltétele az, hogy tudjunk megbocsájtani magunknak.

Ez az imalánc erről szól. Négy héten keresztül imádkozzunk egymásért, azért hogy tudjunk megbocsájtani magunknak, másoknak, Istennek, és legyünk képesek bocsánatot kérni. Csak Isten kegyelmével tudjuk ezt megtenni.

  • Első héten: imádkozzunk azért ,hogy megtudjunk bocsátani magunknak.
  • Második héten: imádkozzunk azért, hogy megtudjunk bocsájtani másoknak.
  • Harmadik héten: imádkozzunk azért, hogy bocsánatot tudjunk kérni Istentől (gyónás).
  • Negyedik héten: imádkozzunk azért, hogy bocsánatot tudjunk kérni embertársainktól.

A romcat.ro és a Medjugorje Imacsoport Sepsiszentgyörgy facebook oldalán videók lesznek láthatok egész hónapban, ezek tanúságtételek a megbocsátásról. Minden hét elején lesz egy bevezető videó, amelyet Fülöp Szabolcs atya készít el. Ennek célja az, hogy ráhangol a hét feladatára. A plakát letölthető innen.

A Mária rádió október 7. és november 4. között, reggel 7.30-kor és este 21.15-kor a videók hanganyagát közvetíti.

Nyitó szentmise október 7-én, Ilyés Zsolt atya.

Záró szentmise november 4-én, Karácson Tibor atya.

18 órakor a Szent József templomban Sepsiszentgyörgyön, amit a Mária rádió közvetít.

Több helységben lesznek szentmisék.

Sepsiszentgyörgyön a Szent József templomban.

Imádság

Jézus, aki az Oltáriszentségben jelen vagy, mint életünk éltető forrása, kérünk áldj meg bennünket, akik a megbocsátási imaláncba részt veszünk.

Áradjon ki ránk irgalmasságod óceánja, hogy megbocsátsunk önmagunknak, másoknak, tudjunk bocsánatot kérni Tőled és embertársainktól.

A te szentséges véred hulljon most ránk és tegyen tisztává bennünket, adjon nekünk védelmet, erőt és békét, hogy életünkben a Szentháromság legyen otthonunk és szeretetünk tárgya.

Ó Szent Család, a ti szerető ölelésetekben szeretnék megpihenni. Kérünk, hogy kötözzétek be sebeinket, hintsétek be szíveinket gyógyító harmattal, hogy a megbocsátás és bocsánatkérés által váljunk szabaddá.

Veletek, általatok szeretnénk hálát adni Istennek, Te Deumot zengve minden nekünk jutatott kegyelemért, hogy ezáltal Isten meg dicsőüljön bennünk.

Legyen dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentlélek Istennek.

Amen.