Úton, közösen az üdvösség felé

2023.10.21

Az Assisi Szent Ferenc Betegápoló Nővérei Árkos-i közösségének egyik szolgálata az evangelizáció által a lelkiélet kísérése, segítése. Regina nővér az elmúlt 5 esztendőben számos imaláncot hívott létre az általa is alapított sepsiszentgyörgyi medjugorjei imacsoporttal együtt. Ezeknek az imaláncoknak egyik jellegzetessége az, hogy a napi szentmise, imádság, és elmélyülés mellett, mindennapra jut egy video-tanúságtétel az adott témában, melyeket több internetes felületen lehet követni. Családosok, egyedülállók, papok, szerzetesek helyet kaptak egymás mellett Jézusról tanúságot téve, Gyulafehérvártól Hargitafürdőig, Homokkomáromtól Szatmárnémetiig, Gyergyószárhegytől Kozármislenyig.

A korábbi és legújabb imaláncok megtekinthetők itt.

Egy másik, hagyománnyá váló lelki és közösségi program, a sepsiszentgyörgyi Szent József templomban Mária tiszteletére szervezett első csütörtöki szentmise és szentségimádás. Nagyon sokan vesznek részt benne helybéli plébániákról és környékbeli településekről is.

A legújabb kezdeményezés egy gyógyító lelkigyakorlat volt augusztus 28. és október 2. között. Sepsiszentgyörgyön, a Szent József plébánián, első alkalommal került sor erre a lelkigyakorlatra, amelyet a medjugorjei imacsoport és Ilyés Zsolt plébános atya szervezett a lelki sebeikből gyógyulni vágyóknak. A meghirdetett lelkigyakorlat mottója: 

"Az Ő sebei által nyertetek gyógyulást" Iz. 53,5

Istennek legyen hála, számos érdeklődő jelentkezett. A lelkigyakorlat anyaga Katona István atya Gyógyító lelkigyakorlat című könyve alapján alakult és egy öthetes intenzív lélekmunka jött létre. Istennek legyen hála számos gyógyulás történt. Ez a lelkigyakorlat folytatódik jövőben, a nagyböjt időszakában Isten dicsőségére és a lelkek javára.